Over Ouderschap Natuurlijk

Toen ik voor het eerst zwanger werd, kwam ik in een identiteitscrisis terecht. Mijn jeugd was allesbehalve zorgeloos. Van één ding was ik zeker, ik zou het helemaal anders gaan doen! Daar begon twee jaar geleden mijn zoektocht naar mijzelf als moeder.  

In het begin was onze zoektocht vrij eenzaam. Onze omgeving begreep weinig van onze visie over ouderschap. Via social media kwam ik terecht bij Kiind, een groep gericht op natuurlijk ouderschap. Na de geboorte van onze dochter kreeg ik een postpartum depressie in combinatie met posttraumatisch stresssyndroom vanwege mijn jeugdtrauma’s. Met steun van mijn man, schoonouders, andere ouders, de GGD en een goede psycholoog ben ik de afgelopen tijd gegroeid als persoon en moeder. 

Nu zijn we een gelukkig gezin met een fijne stam* om ons heen. Dankzij Kiind en de Kiindspeeltuin hebben we andere ouders leren kennen met dezelfde visie. Onze omgeving is het er nu mee eens dat dit de beste keuze is voor ons gezin en steunt ons hierin. 

Momenteel ben ik zwanger van ons tweede kindje en ben ik met veel zaken veel bekender in het ouderschap. Mijn keuze om te starten met bloggen is (aanstaande) ouders te inspireren in hun zoektocht naar het ouderschap en het beste voor hun kind. 

* Mensen die dicht bij je staan en met jou samen de zorg voor de kinderen dragen.